23. mai 2011

Påsketelttur

Rute: Saurdalen - Saurdalseggi (ca 1000 moh)
Område: Balestrandsfjellene
Overnattinger: En natt i telt, fra langfredag til påskeaften


Langfredag dro vi på skitur med telt og hver vår sekk fylt med alskens man måtte trenge for en overnatting i snøen. Turen gikk opp mot Saurdalseggi i nærheten av Balestrand. Fantastisk vær, fint føre, en nydelig kveld.


Solen var begynt å gå ned da vi satt opp teltet, og det ble raskt ganske kaldt. Prisen for å sove i telt høyt oppe på en topp med god utsikt var å måtte tåle sterk vind og stadig synkende temperatur.



Vi fyrte opp både bål og primus, men den sterke vinden satte kjepper i hjulene for begge deler. Bålet måtte vi til slutt gi opp, og vi flyttet primusen inn i teltåpningen. Eneste mulighet til å få noe liv i den.


Middagen ble inntatt i soveposen i teltet, og trettheten kom raskt krypende etter å ha fått mat i kroppen. Det ble en god natts søvn, men at soveposen min skulle tåle minus 25 var bare tull. Jeg lå fullt påkledd med skiklær, lue, votter og hele røkla, og da var det fortsatt kaldt. Men snøsengen var behagelig, og alt i alt var det en god opplevelse.

Morgenen etter var det fortsatt sol, og fortsatt sterk vind. Frokosten ble en iskald opplevelse. Etter hvert pakket vi sammen og kom oss nedover igjen, og vinden løyet da vi kom litt ned fra toppene.

Hvis du har lurt på å sove i telt i snøen, men ennå ikke har kommet så langt, vil jeg bare si som Nike: Just do it. Det er en finfin opplevelse som du kommer til å huske så lenge du er i stand til å huske noe. Så da er det bare å vente på vinteren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar