21. november 2010

Fjellbursdag i Balestrand

Forrige helg arrangerte Renate bursdagsfeiring i litt uvanlige omgivelser. Vi ble invitert til en hytte i fjellene i Saurdalen like ved Balestrand i Sogn og Fjordane. De tolv som kunne komme var tilreisende fra fjern og nær, fire av oss dro fra Bergen, noen fra Oslo og resten bodde ulike steder i Sognestrøkene. De fleste av oss kjente kun bursdagsjenten og en eller to til, så det var duket for en helg med nye bekjentskaper.

Hytten tilhørte et idrettslag og lå ca syv kilometers kjøring fra hovedveien, på rundt 600 meter over havet. Vi ankom hytten i stupmørke fredag ettermiddag, etter å ha kjørt det siste stykket i snø. Oppe i hytteland var det altså full vinter, noe som var veldig koselig. Og veldig kaldt.
Slik så hytten ut i dagslys
De første timene på fredagen brukte vi til å få varmen i oss og i hytten. Renate laget skikkelig husmannsbetasuppe så vi fikk energien tilbake etter kjøreturen, og det var nok av pappvin i omløp til de som ønsket det.

Det var ikke senger i hytten, så alle måtte sove på madrasser tett i tett på hemsen. Litt skepsis rådet i starten, ettersom vi stor sett ikke kjente hverandre. Men det gikk fort over, snart var vi one big happy family.

Lørdagen startet med tidenes lengste frokost (dette var selveste bursdagen). Deretter var det ut på tur, aldri sur. Solen skinte og snøen glitret, og selv om solen forsvinner tidlig på sene novemberdager fikk vi en fin tur.
Nydelig tur i nydelig vær
Det var strøm i hytten, men ikke vann. Det måtte derfor hentes i elven like ved, som jo er helt vanlig til fjells. Men når isen ligger tett er det ikke like lett å hente vann! Og kaldere enn kaldest. Men vi klarte brasene.
Renate tar vannansvar
Om kvelden ble det fårikålmiddag, etterfulgt av Renates selvkomponerte quiz og store mengder med kake og digg. En annerledes og veldig bra bursdagsfeiring som frister å kopiere.
Lørdag åpenbarte en snømann seg utenfor hytten. De som har lest "Snømannen" av Jo Nesbø vil kanskje si det var et dårlig tegn, men helgen forløp helt uten dramatikk
På flickr har jeg lagt ut flere bilder fra turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar